VäGENS HJäLTAR-BERRA OM MISSTAGEN DU GöR I TRAFIKEN: "MåNGA OLYCKOR"

Som bärgare i Kanal 5-programmet "Vägens hjältar" har Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing kommit till undsättning vid otaliga olyckor i Stockholm. För Nyheter24 berättar han om de vanligaste misstagen bilister gör.

I "Vägens hjältar", som visas på Kanal 5 och discovery+, får tittarna följa med bärgare och vägassistans i Stockholmstrafiken – och allt som oftast har olyckan då varit framme. 

Bertil ”Bärgar-Berra” Silwing, 65, är numera en välkänd tv-profil och han har tidigare berättat för Nyheter24 om det konstigaste uppdraget han kallats till i "Vägens hjältar"

Bertil "Bärgar-Berra" Silwing om missarna i trafiken

Men vad är det för misstag som oftast föranleder olyckorna som Berra kallas till då? 

– Korta avstånd. Hög fart. Ouppmärksamhet. Snabba filbyten. Omkörning till höger. Ingen respekt för tung trafik och dess döda vinklar, säger Berra till Nyheter24.

Han utvecklar: 

– Många olyckor i Stockholmstrafiken beror på att förare av tunga fordon inte ser personbilar som ligger i döda vinkeln till höger om fordonet och byter fil eller att personbilen svänger in för snävt framför lastbilen och tror att den sett dem blinka för filbyte. 

– Men den absolut största anledningen är att man inte är koncentrerad på bilkörning. Moderna bilar är för enkla att köra så man slappnar av för mycket när man kör.

"Man chansar i korsningar"

Det slutar dock inte där. 

– En annan orsak är att man inte respekterar högerregeln i förorterna och att man chansar i korsningar, att man missbedömer motpartens hastighet vid extrem halka och så är det vanligt med lätta olyckor där man glider in i trottoarer och refuger, förstör hjulupphängningar och däck glider ner i diken. 

Läs om 5 vanliga misstag som körskoleelever gör på uppkörningen här.

LÄS MER:

Vägens hjältar-Berra om det konstigaste uppdraget han fått: "Sonen..."

Vägens hjältar-Berra om det konstigaste uppdraget han fått: "Sonen..."

2023-01-28T11:34:52Z dg43tfdfdgfd