STEFAN LöFVEN OM BESLUTET MED HUSTRUN ULLA – EFTER NYA KARRIäREN: ”DET VAR RäTT …”

Stefan Löfven öppnar om livet efter politiken – och tiden med Ulla.

Berättar för Hänt Nyheter:

– Jag hade fattat mitt beslut … säger Stefan Löfven.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Förre detta statsministerns Stefan Löfven, 65, öppnar upp om tiden efter politiken. Från att hantera kris efter kris – så blev livet betydligt lugnare för 65-åringen, när han överlät statsministerposten till Magdalena Andersson, 56.

Sedan dess har det hänt än mer. Ryssland intensifierade sin invasion av Ukraina, Europas ekonomi skakar, Sverige påbörjade en NATO-ansökan och ett val har hållits i Sverige.

Efter valet blev det maktskifte. Magdalena Andersson förlorade – och Ulf Kristersson, 58, tog över statsministerposten med sin högerregering.

Stefan Löfven om tiden efter politiken: ”Koppla av …”

Men för Stefan Löfven har tillvaron varit betydligt lugnare än i rikspolitiken. I en stor intervju med Expressen avslöjade ex-statsministern att han det ännu inte fanns någon utstakad plan för att ta sig vidare arbetslivet. Utan han trivdes med tillvaron med Ulla Löfven, 71.

– Vi har tagit många promenader, läst och träffat vänner, sett på ishockey och en och annan fotbollsmatch på tv. Jag hade verkligen bestämt mig för att koppla av och att när jul och nyår var över skulle vi åka tillbaka till Stockholm och på allvar fundera på vad jag vill göra, berättade Stefan Löfven i början av 2022.

Stefan Löfven: ”Viktigt”

I början av januari i år avslöjades det att Stefan Löfven kommit till fund med vad han ska syssla med: En egen konsultfirma.

Tillsammans med hustrun har paret startat aktiebolaget Sorvage AB.

Enligt verksamhetsbeskrivningen ska den förre statsministern syssla med ”konsultverksamhet inom föreläsningar, tal, affärs-, organisations- och verksamhetsutveckling samt äga och förvalta värdepapper och idka därmed förenlig verksamhet.”

Den 27 januari, under den internationella dagen för Förintelsen, bjöd Micael Bindefelds Stiftelse bland annat in Stefan Löfven.

Tiden efter politiken

För Hänt Nyheter berättar den forne statsministern om vikten av kvällen – och om tiden efter politiken har varit.

– Det är viktigt av två skäl att vara här i kväll. Den ena är att hedra alla de som dödades, mördades, plågades under den hemska tiden som vi kallar förintelsen. Det är en av mänsklighetens mörkaste kapitel. Det andra är att komma ihåg. Så att det aldrig får hända igen, säger Stefan Löfven.

Saknar du att vara statsminister?

– Nej, jag hade bestämt mig. När jag hade besämt mig, så tänkte jag: ”Det var rätt att göra”. Det är annan period i livet nu med många intressanta arbetsuppgifter.

– Jag kan själv välja vad jag vill göra. Jag har mer tid med min kära hustru, till exempel, lägger Stefan Löfven till.

Är det positivt eller negativt?

– Det är positivt! För mig åtminstone, skrattar Löfven.

Foto: TT/Arkiv

Läs mer

Rekommenderad läsning

2023-01-28T13:28:31Z dg43tfdfdgfd