Nyhetsvideor

Borg: "Enorm militär närvaro i Washington"


GW om SIS-hem: ”Inget bra ställe att hamna på om man är ung”

Leif GW Persson pratar om den 16-årig pojke, som var intagen på ett så kallat Sis-hem och som nu misstänks för försök till mord, alternativt dråp, på en kvinnlig lärare på Sis-hemmet Nereby i Kungälv.


Tusentals migranter har stoppats i Guatemala

Var på väg mot USA – möttes av tårgas och våld


Donald Trump benådar 143 personer – men inte sig själv

Donald Trump benådar 143 personer under sina sista timmar som president. En av dem är hans förre chefsstrateg Steve Bannon.


Marcus: Här är 10 minnesvärda Trump-ögonblick

Marcus Oscarsson minns åren med Donald Trump som USA:s president och har gjort en topplista över ögonblick vi aldrig glömmer.


Regeringskrisen i Italien avvärjd - Conte får nytt förtroende

Men knapp majoritet gav den italienska senaten premiärminister Guiseppe Conte förnyat förtroende att leda Italien ur den politiska krisen. Coronapandemin har drabbat Italien hårt, inte minst turistnäringen, och bakgrunden till regeringskrisen är hur Italiens del av EU:s stödpengar efter pandemin ska fördelas.


Hundarnas insats räddade familjen från infernot

Ingen hade märkt att huset stod i lågor – förutom hundarna


Stockholmsklinik utför "oskuldsoperationer"

En klinik i Stockholm utför operationer på kvinnor som kliniken kallar reparation av mödomshinnan, trots att någon sådan hinna egentligen inte finns, skriver RFSU:s tidning Ottar. Kvinnor som lever i hedersrelaterade kulturer lockas att låta operera sig för att de ska anses vara oskulder på bröllopsnatten. Men hinnan som kliniken säger sig "reparera" är ingen medicinsk realitet. I stället finns en slidkrans av slemhinneveck, som mycket sällan...


Flera larm om gaslukt – mystisk stank sprider sig i Stockholm

Det första larmet kom in till räddningstjänsten strax innan 08.


Skellefteå-mannen söks av FBI – GW: ”Vore kul om det var en svensk”


Marcus: En historisk dag i USA – så går installationen till

Marcus Oscarsson berättar om hur dagens installation av USA:s nya president kommer gå till. Allt från att kärnvapenknappen överlämnas till Trumps hemliga meddelande.


EU längtar efter Biden


Snart svärs Joe Biden in som USA:s nästa president – så har det sett ut tidigare

Och det här har hänt under tidigare invigningar.


Trumps beslut: ”Bara hänt tre gånger i USA:s historia”

Mats Larsson om att Donald Trump inte deltar när Joe Biden svärs in


Majoritet kvinnor med misstänkta biverkningar

Kvinnor är överrepresenterade bland fall om misstänkta biverkningar efter vaccinering mot covid-19, enligt Läkemedelsverket. Myndigheten misstänker att kvinnor är mer benägna att rapportera sina symtom. Hittills har 159 personer i Sverige fått misstänkta biverkningar efter vaccinering med covidvaccinet från Pfizer-Biontech. Viktigt att komma ihåg är att det handlar om just misstänkta fall, och att symtomen inte behöver bero på vaccinet. Fallen...


Trump benådar Bannon – men inte sig själv


Regn i stora delar av landet – men snart är kylan tillbaka


Larmet: Mystisk gaslukt sprids i Stockholm


Smördeg utan smör årets matbluff


Världsstjärnan sjunger nationalsången ikväll

Idag installeras Joe Biden som USA:s 46:e president och det görs såklart med en hel del musik. Fredrik Strage tittar tillbaka på artister som uppträtt under ceremonin genom åren. Han pratar även om den avlidne producenten Phil Spector.


Försäkringsbolag erkänner könsdiskriminering

Ett försäkringsbolag erkänner nu att det var diskriminering när det nekade en kvinna ersättning för sjukdomsbesvär kopplade till graviditet, skriver Diskrimineringsombudsmannen (DO) i ett pressmeddelande. Kvinnan hade en resa bokad där reseförsäkring ingick i köpet, men blev efter bokningen gravid och fick missfall före avresan. Missfallet orsakade sjukdomsbesvär och kvinnan fick ett läkarintyg där hon avråddes från att resa. Trots det nekades...


Lena Hallengren: ”Det fattades många snabba beslut”

Socialministern: ”Handlade om att se till att ett helt samhälle som inte stod redo för en pandemi klarade av att hantera ett virus som sköljde över Europa och Sverige””


Milano förbjuder rökning utomhus

En cigg på busshållplatsen? Det är inte längre tillåtet i Milano – som är den första italienska stad att förbjuda rökning på många offentliga platser utomhus. De nya reglerna, som trädde i kraft i tisdags, omfattar bland annat parker, kyrkogårdar och sportarenor. Däremot går det bra att röka utomhus om det går att hålla tio meters avstånd. Det gäller även e-cigg. Italien förbjöd rökning inomhus, till exempel på barer och restauranger, 2005. Men...


Så räddar du vintertrötta växter

Vår trädgårdsmästare Linda Schilén hjälper oss med våra trötta vinterväxter och tipsar om hur vi får liv i blommorna igen.


Här är vårens hetaste tv-spel: ”Absolut INTE ett barnspel”

Pandemin har säkert fått många att spendera mer tid än vanligt hemma i tv-soffan. Paula Manrique pratar om vårens nyheter i tv-spelshyllan.


Vården: Trotsa covidrädsla - ge blod

Coronapandemin har förvärrat en redan befintlig blodbrist på landets blodcentraler. Nu uppmanar vården människor att ge blod. På Akademiska sjukhuset i Uppsala är blodbristen som störst för blodgrupperna A+, 0+ och 0-.


Alla finalister i årets matbluff – varorna att ha koll på

För precis en vecka sen presenterade vi finalisterna till Årets matbluff - ett anti-pris instiftat av konsument-föreningen Äkta vara. Nu har ni konsumenter röstat fram den mindre hedervärda vinnaren. Björn Bernhardson från Äkta vara avslöjar resultatet.


Nytt hopp för instängda gruvarbetare i Kina

Räddningsarbetare vid den kinesiska guldgruva där en grupp arbetare sitter fast efter ett ras för en och en halv vecka sedan provar nu en ny taktik för att undsätta de instängda. Gruvan, som ligger i Qixia i Shandongprovinsen, har ett kommunikationsschakt, som nu ska vidgas i hopp om att det kan användas som evakueringsväg, enligt statliga kinesiska medier. Räddningsmanskapet har lyckats få kontakt med elva personer som befinner sig i ett hålrum...


Årets matbluff - smördeg utan smör

För en vecka sen presenterades finalisterna till årets matbluff- ett anti-pris som instiftat av konsumentföreningen Äkta vara. Vinnaren är en smördeg utan smör, som istället använder palmolja.


Misstänkt grovt brott i Härnösand


Hör 14-åringens larmsamtal när inbrottstjuven tar sig in

Gömmer sig och ringer polisen: ”Snälla, hjälp mig”


Navalnyj i karantän – förtalsmål uppskjutet

Den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj hann knappt landa i Moskva innan han greps, anklagad för att ha brutit mot en gammal villkorlig dom. Nu ska oppositionspolitikern upp i rätten igen – för förtal av en krigsveteran. Men onsdagens förhandling har skjutits upp, eftersom Navalnyj är i coronakarantän. Målet gäller ett uttalande av Navalnyj i ett filmklipp på Twitter, apropå de grundlagsändringar som den ryske presidenten Vladimir Putin baxade...


Kvinnor rapporterar fler biverkningar av covidvaccin

Kvinnor är överrepresenterade när misstänka biverkningar av covidvaccinet från Pfizer Biontech rapporteras in En anlening kan vara att kvinnor är mer benägna att anmäla biverkningar. Endast 136 anmälningar har dock gjorts bland de närmare 150000 sprutor som har satts. Nästa uteslutande rör det sig om milda biverkningar.


”Finns inget intresse om att diskutera skyddsåtgärden”

Frida Sundkvist om smittspridningen i förorter


Tjuvar avslöjades av uppmärksam granne

En granne såg hur två män följde med en kvinna i 85-årsåldern in i hennes bostad i Lund. Det hela såg misstänkt ut och grannen larmade polisen, som kunde fånga tjuvarna på bar gärning. – Vi åker ut direkt och anträffar två personer inne i bostaden. De har gods i fickorna som tillhör kvinnan, så de grips på plats, berättar kommunpolisen Joakim Nyberg för Sydsvenskan. Stölden inträffade i måndags kväll. Männen ertappades bland annat med sex...


Iran firar "tyrannens" avgång


Domen mot toppjuristen – GW: ”Räknar iskallt med att den kommer överklagas”

Leif GW Persson pratar om domen i målet rörande mordförsöket på advokaten Henrik Olsson Lilja. I domen framgår att den kvinnan som kallas "Toppjuristen" fälls för anstiftan till försök till mord och döms till 14 års fängelse.


Fredrik Reinfeldt: Här är Bidens största utmaningar

Idag den 20 januari svärs Joseph Robinette Biden Junior in som USA:s 46:e president. Men det blir en installation som inte liknar någon tidigare. Vad är det för USA som Trump lämnar över till Biden och vilka är Bidens främsta utmaningar? I studion har vi Fredrik Reinfeldt, tidigare statsminister och författare till boken "Ödesvalet."


Trissvinnarens glädje: ”Thank you very much!”

Sojib Bepari från Norsborg skrapar Triss den här morgonen.


Minidokumentär: Expressen på roadtrip genom splittrat USA

Dödens gata • Gayklubb i bibelbältet • Staden där mord är vardag


Var först att vaccineras – har nu fått dos två


Så ser svenska vaccinationsplanen ut

Lena Hallengren: ”Information i god tid”


LIVE-TV: Klicka här för att se sändningen

Expressen sänder direkt


Stjärnskottet om karriären: ”Träffat många personer som har förändrat mig”

Gustav Lindh är aktuell i Guldbagge-nominerade "Orca", har vunnit pris i den danska motsvarande galan för sin roll i filmen "Hjärter dam" och nu har han blivit utsedd av den internationella juryn för European Film Promotion till Shooting Star 2021.


Snö i Sahara för fjärde gången – på 42 år: ”Spektakulära bilder”


Trots larmen om testproblem i förorterna har åtgärderna uteblivit

Expressens reporter Frida Sundkvist om nya granskningen


Kritiken mot WHO: ”Konstaterar att man kunde gjort mer tidigare”

Under den pågående pandemin har mycket kritik riktats mot världshälso-organisationen WHO. Kritiken handlar om att de var sena i sina varningar, lämnade motsägelsefull information om virusets ursprung och ändrade sina direktiv kring användning av munskydd och läkemedel. Med anledning av kritiken tillsattes en internationell expertgrupp i juli med uppgift att utvärdera WHO:s och världens agerande, och igår presenterade de sin rapport. Anders Nordström är sekreterare i expertgruppen.


Trumps avskedstal: Vi ber för nya regeringen

Donald Trump har hållit sitt avskedstal som president för USA. Till mångas förvåning önskade Trump den tillträdande regeringen lycka till. Vi ger dem våra lyckönskningar med förhoppning om att de kommer att ha tur – ett väldigt viktigt ord, säger han. Donald Trump har utan bevis påstått att det har förekommit valfusk och har in i det sista hävdat att han vann valet. Nu verkar Trump ha accepterat att tiden i Vita huset är över. – Den här veckan...


Lockdown införs i delar av Peking

Lockdown har införts i delar av Peking sedan sju fall av covid-19 rapporterats i den kinesiska huvudstaden. Det innebär att 1,6 miljoner människor, som bor i distriktet Daxing, inte får lämna staden utan särskilt tillstånd och negativt covidtest. Sex av de sju nya virusfallen registrerades i Daxing, där boende i fem områden nu uppmanas att stanna hemma. Sammankomster med fler än 50 personer förbjuds i hela distriktet och bröllop skjuts på...


Trump benådar politiker, kompisar och artister